Fransız Hükümetinin Engellemelerine Karşı 15 Mayıs’ta Paris’te Binlerce Kişi Filistin Halkına Destek İçin Gösteri Yaptı

Daniel Gluckstein

Partinin yetkilendirmesiyle Paris’te 15 Mayıs cumartesi günü öğleden sonra Filistin halkını desteklemek üzere Macron’un ve Darmanin’in “yasakladıkları” bir gösteriye katılmak üzere bir parti kortejine rehberlik ettim.

Filistin halkının kaderine reva görülen muameleye öfkesini barışçı bir tarzda ifade etmek isteyen ve çoğunluğu gençlerden oluşan gösterici gruplarının kortejlerinin polis barikatlarıyla birbirlerinden koparılmış olduklarını gördük. Göstericiler şu sloganları attılar: “Özgür Filistin!”, “ İsrail katil, Macron suç ortağı!” veya “ İsrail geri çekil, Gazze senin değil!”.
Irkçılık ve Yahudi düşmanlığı taşımayan sayısız slogana tanık olduk.
Milyonlarca Filistinlinin yaşamakta oldukları gerçek durumu ifade eden sloganlara tanık olduk.

Dünyanın dört bir yanında adalet, eşitlik ve halkların kendi kaderlerini kendilerinin tayin Hakkı için ileri sürülüp herkesçe paylaşılan sloganlara tanık olduk.

Macron’un ve onun içişleri bakanının bu gösterilerde olacağını ileri sürdükleri “kine teşvik provokasyonları”na tanık olduk mu? Hiçbir şekilde olmadık! Macron’un sözünü ettiği şiddet riskleri var mıydı? Hiçbir yerde yoktu! Polislerin bu barışçı genç göstericilere saldırıları ve üzerlerine attıkları göz yaşartıcı bombalar dışında bir şiddet olmadı.

Macron ve bakanı bu gösterileri tamamen politik nedenlerle yasaklamaya çalıştılar.

Herkes şunun farkında ki, bu 15 Mayıs tarihinde eğer demokratik işçi hareketinin “büyük partileri” ve “büyük örgütleri” bu gösteride sorumluluklarını yerine getirip üyelerine katılım çağrısı yapmış olsalardı onbinlerce hatta daha fazla sayıda gösterici bu çağrıya olumlu cevap verirdi.

Geriye, hükümetin bu özgürlükleri daha da boğma girişimine karşı onun politikasını başarısızlığa uğratan ve aralarında POID’in de yer aldığı birkaç örgütle birlikte binlerce barışçı gencin mücadelesi kaldı.

Filistinlilere uygulanan her türlü zulüm son bulsun!

Gazze’ye yapılan bütün bombardımanlar durdurulsun!

Şeyh Cerrah Mahallesinden sürülen bütün Filistinlilerin evlerine geri dönmesi sağlansın!

Filistin halkına özgürlük!

Bütün mültecilere evlerine dönüş Hakkı!

15 Mayıs 2021

* Fransa Demokratik Bağımsız İşçi Partisi (POID) Ulusal Sekreteri

Bu Yazıyı Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir