2006’da İşçi Kardeşliği Partisi adıyla başladığımız mücadelemize ara vermeden devam ediyoruz. İşçinin Kendi Partisi olarak VI. Büyük Olağan Kongremizi 17-18 Eylül’de Ankara’da gerçekleştiriyoruz. Covid 19 pandemisinin yarattığı koşullar nedeniyle bir yıl erteleyerek gerçekleştirdiğimiz bu kongremize Cemal Bilgin’in başkanlığında gidiyoruz.
Geçen üç yıl içinde parti olarak önemli tecrübeler ve kazanımlar edindik. VI. Kongremize daha da güçlenmiş olarak gidiyoruz.
Ülkemizin içinde debelendiği kriz koşullarında ve işçi sınıfının siyasal mücadelesinin bu kadar geriletildiği bir dönemde üzerimize çok daha fazla işin düştüğünün farkındayız. Kongreyle birlikte daha güçlü bir kadro ile yolumuza devam etmek niyetindeyiz.
Siyasi perspektifimiz olan; birleşik, çoğulcu, demokratik, emek siyasetini kurmak için elimizden geleni yapmaya ve işçi sınıfının iktidarını kurmak ve patron düzenini yıkmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunu başaracağımıza inanıyoruz.
Tüm üye ve gönüldaşlarımızı Ankara’daki genel merkezimizde yapacağımız VI. Büyük Olağan Kongremize bekliyoruz.
İŞÇİNİN KENDİ PARTİSİ
* Bu yazı İKEP merkezi bülteni Paydos’un Eylül 2022 tarihli 7. sayısında yayınlanmıştır.